zondag 10 februari 2013

Een geweldige week!

Afgelopen week was het zover, hoofdredacteur Carol Veillon en fotograaf Guy Yoyotte van Quiltmania waren er voor de foto's van de quilts voor het nieuwe boek. Het nieuwe boek waar An Moonen en ik de afgelopen maanden ontzettend hard aan hebben gewerkt. Want ja, het nieuwe boek is "van ons samen" en voor mij is hiermee een heel grote wens in vervulling gegaan: een boek met instructies voor het zelf maken van je eigen "antieke" Nederlandse patchwork deken! Er is een selectie gemaakt uit: Quilts een Nederlandse Traditie, 't is al Beddegoet en Geschiedenis van de Nederlandse Quilt. Eind april komt het boek uit in Nantes. Nu alvast een een kleine sneak-peak.

Om te beginnen werd een van de kamers in huis omgetoverd tot "fotostudio".
Er stonden "kappen" en er hingen "paraplu's". Katrolletjes werden aan het plafond gemaakt en zo begon de eerste dag van het foto-shoot feest. 
Eerst kwamen alle quilts "vol" op de foto. Een hele klus, maar wel ontzettend leuk om te zien hoe een en ander in z'n werk ging.

De volgende dag vertrokken we al vroeg, met de quilts in de achterbak,
De plaats waar het in 1992 allemaal begon met de tentoonstelling "Quilts een Nederlandse Traditie", de plaats waar An jarenlang de scepter zwaaide over het textiel depot en nu de plaats voor de foto's van ons boek

Even kijken, waar we het eerst heen gaan
En dan kan het werk beginnen
We trokken van het ene huis naar het andere en voor elke locatie was er een passende quilt / voor elke quilt was er een passende locatie :-)
 
 
Soms was het even wachten op beter licht, want allerlei soorten weer passeerde de revue: hagel, regen, zon en zelfs sneeuw.
We verrekten dan ook in die onverwarmde huizen van de kou en ik moest er aan denken hoe het vroeger geweest moest zijn zonder centrale verwarming met een tijdklok op de thermostaat :-) Ik hoop, dat ze een hoop lekkere warme quilts (om met An te spreken: dekens) hadden om over de bedden en knieën te leggen!
Maar ondanks de kou was het puur genieten in ons prachtige Nederlands Openlucht Museum.  Het is er altijd schitterend, in de zomer zowel als in de winter. En niet alleen zijn de interieurs van de huizen om van te smullen, ga ook eens in de tuinen kijken of loop gewoon lekker rond. Overal is van alles te zien en te beleven.

Weer thuis moest nog de laatste hand worden gelegd aan wat quiltwerk en instructies. Daarna gingen alle quilts in een grote koffer mee naar Frankrijk voor de laatste controle. 

Het huis is een een beetje leeg en kaal achtergebleven, daar moet snel wat aan gebeuren. Helaas zal dat nog even moeten wachten, want as dinsdag vertrek ik eerst naar Parijs voor de l'Aiguille en Fete  

Een fijne zondag!


23 opmerkingen:

quilting Jeannet zei

Jeetje wat een verhaal, onnodig te zeggen dat ik ( en velen met mij zei Willem Duys dan altijd...)met grote spanning uitkijken naar HET boek!

Annelies zei

Het boek gaat meer en meer vorm krijgen. Ik zou willen dat ik je een emmertje rust zou kunnen toesturen.

Phyllis zei

Leuk verslag en die info maakt me nog nieuwsgieriger naar het boek. Wat super, die samenwerking met An Moonen, dat gaat zeker heel mooi worden. Denk dat heel wat quilters nu al verwoed in de bergen en stapels lapjes duiken ter voorbereiding op wat gaat komen!

Supergoof zei

Wat is dit leuk om zo achter de schermen mee te kunnen kijken,
en samen met An een boek,... ik ben zo BENIEUWD!
Fijne zondag Peet!

GRANNY'S HOUSE zei

Ik been zeer benieuwd naar het boek en wat zullen de foto's prachtig zijn, want op die locatie kan je alleen maar mooie foto's maken.

Groetjes
Ines

KijkDaarIs zei

jeetje DIT ziet er al leuk uit!!!
het is dan ook een mooie lokatie voor foto's....;0)
Fijne Zondag

Ineke M zei

wat leuk om het hele proces te kunnen volgen
Ben heel benieuwd naar het boek, nog 2 maandjes wachten!
veel plezier in frankrijk aankomende week
groet Ineke

Martine zei

Kan ik al reserveren?????( LOL )
Dit gaat vast prachtig worden.

lia zei

Wat superleuk en wat een avontuur voor jullie beiden.Ik kan bijna niet wachten tot ik het boek kan kopen.Veel plezier in Parijs.
Groetjes Lia

christine zei

wauw wat zou ik daar graag bij willen geweest zijn heerlijk die quilts showen in het oplucht museum ik geniet er zo van daar ben er al vaak geweest . die huisjes die sfeer geweldig!!!! enne dat boek kan niet wachten is het in engels of nederlands? of in frans straks??

christine

Judith zei

Signeer maatvast een boek! Want dit is stuur ijk een "must have". Wat leuk dat je ons mee laat kijken, tot in Zutphen of tot in Nantes! Fijne zondag.

Guusje, zei

O wat geweldig moet dat zijn geweest ik kan niet wachten tot het boek uit is hij staat heel hoog op mijn verlanglijstje. Veel plezier en succes in Parijs.

Marians Quiltblog zei

Ik kan bijna niet wachten. Wat zal het boek sfeervol zijn. Ik kom voor mijn werk geregeld in het Openlucht Museum, ook na sluitingstijd. Altijd genieten, je waant je in een andere tijd. Daar passen de quilts van jullie perfect bij. Fijne dag! Groet Marian

Marians Quiltblog zei

Enne, ik wil ook reserveren! Groet Marian

marianne zei

Schitterende foto`s !!!!
Mag ik ook alvast reserveren,zal de nachtjes slapen beginnen af te strepen :-))

Dawn zei

Can hardly wait for the book!

betty prins zei

Een fantastisch museum en dan met al die quilts en jullie erom heen voor de juiste foto's...
Het is wel heel spannend, ik heb alle boeken van An, maar er kan er nog best één bij van jullie samen!

not so zen -quilts in Paris zei

Oh, ik zit hier al te smikkelen, tot donderdag en voorzichtig hè? Het is hier hondeweer....

Gert zei

Geweldig, dat jullie samen aan een boek gewerkt hebben. Het eindresultaat kan gewoon niet tegenvallen, daar ben ik van overtuigd. Ik wacht met spanning af!

Anoniem zei

OH, en maart en april zijn zulke lange maanden:(
Maar ons geduld zal beloond worden.

Veel plezier en goede beurzen in Frankrijk.

Liefs Hermien Dave
"Erve Lubberdink"

Monica zei

Ik ben super benieuwd naar jullie nieuwe boek, het zal vast schitterend worden

Saskia Smit zei

Het openluchtmuseum blijft een feestje. Zelf ben ik de 16000 aan het reproduceren. Een kwart is af.

Ann zei

Hoi Petra,

Het lijkt me een leuk boek met een schitterende locatie!

Wat ik echter niet begrijp ... is het een nieuw boek of een samenvatting/mooiste modellen uit de geciteerde drie werken?

Ik vind de Robin's Nest quilt ook heel mooi. Wat zouden de verzendkosten naar België bedragen?

Groetjes,
Ann