vrijdag 22 februari 2013

Een bizarre ervaring in Parijs met een bijzonder einde en weer thuis.

Vorige week, koud een uur in Parijs voor de l' Aiguille en Fete werden we in een "split second" beroofd (wat een woord) van onze tassen. Met ja, ALLES er in: paspoort, rijbewijs, autopapieren, bankpasjes, creditcard, contanten, m'n nieuwe lippenstift, sleutel van de winkel (geen idee wat ik daar voor plannen in Parijs mee had), m'n aantekenboekje of wel "m'n hoofd" en verzin het maar! Zo kijk je in de auto en liggen ze er en zo zijn ze weg! Het was bizar! 
Mijn glas is echter altijd halfvol en wat ik nooit heb, had ik nu: m'n telefoon in m'n jaszak. Meteen naar huis gebeld en DH alle kaarten laten blokkeren. Daar konden de dieven in ieder geval niks meer mee. Verder konden we op dat moment weinig of niks doen, m'n Franse tolk was er nog niet en er moesten stands worden opgebouwd.
Gelukkig had ik in een andere tas nog een mapje waar wat contant geld in zat en konden we 's avonds in ieder geval eten, bovendien was het hotel pre-paid :-). Ongelooflijk toch?
De volgende morgen zaten we al vroeg op het politiebureau om aangifte te doen. Gezegend waren we met onze tolk, want mijn Frans is niet toereikend als het om politie-vakjargon gaat. Maar alles lukte en aan het eind van de morgen hadden we een heel dossier en konden we om 12 uur aan de eerste beursdag beginnen!

Waarschuwing! Dit gaat een lang verhaal met weinig foto's worden! 

Dan kom ik nu aan het bijzondere deel van het verhaal. De volgende morgen ben ik als altijd vroeg wakker en check m'n email. Daar vind ik een bericht van het Bureau des Objets Trouvés, dat ze gevonden hebben:
SAC A MAIN /PASSEPORT / PERMIS /CARTE GRISE/ CLES/ DIVERS 
Ik was met stomheid geslagen en helemaal opgewonden! Dus snel in de kleren en op naar rue des Morillons.
En warempel! De tassen waren er en ...... met uitzondering van het geld, de bankpassen en creditcards zat ALLES er nog in. De tassen waren doorgespit en er was uitgehaald wat de dieven dachten te kunnen gebruiken. Toen ze klaar waren hebben ze de tassen bovenop een geparkeerde auto gezet (en gelukkig niet in een vuilnisbak of container gegooid, die daar rijkelijk aanwezig waren), waardoor ze vervolgens bij gevonden voorwerpen terecht zijn gekomen, waar een mevrouwtje zit, dat kijkt of er gegevens in de gevonden tas zitten om dan per email een berichtje te sturen aan de getroffene. Lang leve het Parijse  Bureau des Objets Trouvés  en de digital universe!
Wat een hoop rompslomp is me zo bespaard gebleven: het aanvragen van een nieuw paspoort, nieuw rijbewijs om nog maar te zwijgen van een nieuw kentekenbewijs!!!!

Intussen ben ik weer thuis en helemaal in de routine van het dagelijks bestaan. Er zijn in de winkels in zowel Amsterdam als Zutphen prachtige VOC sitsen op 110cm breed binnengekomen. Deze quilt, geïnspireerd op de Jane Austin quilt van Di Ford, is ermee gemaakt! 
Vervolgens verblijdde de DHL ons gisteren met deze doos.
Nu kunnen al deze lapjes 
worden ingepakt en kan het eerste deel van Robin's Nest op de post.
En morgen komt Willyne Hammerstein naar Zutphen voor de workshop Millefiori.

It's good to be home!!!!

Fijne dag!

16 opmerkingen:

Elly (creatieveling Elly) zei

Toch wel heel bijzonder dat je al je papieren en spullen terug hebt. Maar wat een stress alleen omdat anderen met hun handen niet van je spullen af kunnen blijven.
Succes met de workshop.
Groetjes uit Amsterdam

Sabine.v zei

Geluk bij een ongeluk heb je. Je moet altijd oppassen als vreemden je aanspreken of iets tonen..ondertussen hebben ze je tas of laptop gestolen. Negeren is niet altijd gemakkelijk. Een stop langs de autoroute is al even gevaarlijk. Nu kan je weer alle narigheid vergeten met al die mooie lapjes en pakjes en leuke workshop. Goed weekend hé!

GRANNY'S HOUSE zei

Wat een geluk dat je alsnog je spullen terug hebt, want dat geeft nog een grotere rompslomp dan de geldpasjes.
Ik kan alleen altijd zo boos worden als mensen aan de spullen van een ander zitten.

Groetjes
Ines

marianne zei

Afentoe moet een mens geluk hebben,
kan me voorstellen dat je blij bent weer thuis te zijn.
En morgen....verheug me erop.Nog 1 nachtje slapen :-))

Guusje, zei

Sjonge wat een belevenis zeg. Gelukkig hebben jullie het meeste terug gekregen. Kan me ook voorstellen dat je blij bent dat je weer thuis bent. De BOM ziet er geweldig mooi uit. Veel plezier morgen.

Judith zei

Wat een pech en wat een geluk! Je moet er toch niet aan denken om alles opnieuw aan te moeten vragen. Oh ik ben ook heel blij met de man van de D de H en de L! Geniet van je weekend,

carlie zei

k geloof zo mar dat je het HEEL warm had. groeten Carlien

Gert zei

Och jee, wat een verhaal zeg. Balen van het geld en je pasjes, maar fijn dat de rest in ieder geval terug is. Zo werd bij mij op vakantie ooit een gehuurde auto open gebroken en een aantal tassen meegegrist. In mijn tas zat alleen een handdoek, lunch, zonnebrand en dergelijke, en een vol fotorolletje (met ook nog andere foto's van voor de vakantie) En het rolletje was precies uit de tas gevallen toen ze bezig waren (de rest vond ik niet zo erg dat het weg was, de foto's vond ik wel belangrijk) Geniet lekker van al het moois wat binnen is gekomen en een fijn weekend.

Berna zei

Tjonge wat een verhaal! Wat een geluk dat je je hoofd weer terug hebt. Ook ik ben ooit beroofd geweest. Een nare ervaring maar wat was ik blij dat in een speelbosje mijn agenda werd terug gevonden. Op een mooie pennenset met herinneringen na was alles vervangbaar maar leuk is het niet.
Maar eind goed al goed.
Fijn weekend!

Phyllis zei

Wat een verhaal! Geluk bij een ongeluk, die telefoon in je jaszak. Dat moet dan zo zijn. Hoor al een tijd dat het schering en inslag is in Parijs, die berovingen. Jammer hoor. Hopelijk heb je verder een goede beurs gehad en toch ook veel plezier (zal vast wel!).

betty prins zei

Ik had het al gehoord..., zelfs in Parijs gaat de tam tam snel...
Maar wat een geluk dat de andere spullen terug zijn gekomen! Ik bewonder je optimisme en ja ondanks dat je zoiets overkomt, de beurs ging gewoon door!!
Erg mooie stofjes, ik hoop deze week in A'dam even langs te gaan.

Anoniem zei

Wat een geluk bij een ongeluk. Jammer toch dat je steeds op je spullen moet letten. Maar het is nog goed gekomen bij jou. Groetjes Wilma

carina zei

Wat zal je geschrokken en enorm gebaald hebben. En daarna weer zo opgelucht! Scheelt enorm veel "gedoe"
Dan is die douce france toch weer douce. Heerlijk pakket is daar binnen gekomen blijven toch cadeautjes! Leuk zie je straks bij allemaa blogsters Robins nest opgebouwd worden:) goed weekend groet Carina

not so zen -quilts in Paris zei

Och mens, wat had ik met jullie te doen en die bedrukte gezichten zal ik niet snel vergeten...
Nu er weer tegenaan en we zien elkaar in Nantes, kus van Will

Sis Voorn zei

Hoi Petra, graag wil ik op deze weg nog eens benadrukken dat we gisteren een geweldige dag hebben gehad met Willyne Hammerstein ! Bedankt
Groetjes van Sis

Ann zei

En zo is een akelig verhaal toch nog vrij goed afgelopen!
Heb wel gehoord dat de AEF te druk en drummen was!
Ben dit jaar niet geweest maar ga het toch nog n's wagen volgend jaar.
Groetjes,
Ann