woensdag 30 mei 2012

Even van de stoep

Het programma is klaar en verstuurd ter correctie. Data moeten gecontroleerd, want ik heb nog wel eens de neiging "dubbele boekingen" te maken. 
En dus "mocht" ik op stap! 
Ik ben niet helemaal alleen hier in de Herault. Dochterlief + twee kleinkinderen vergezellen me en van een werkende oma krijgt niemand het koud of warm. Het is super gezellig! De gîte waar we verblijven, bevindt zich een soort van onder het huis van een nicht(je). Dit nichtje is van dezelfde leeftijd als dochterlief en heeft twee dochters. Het huis is door haar en haar man helemaal zelf gebouwd! En och, wat heb ik respect voor mensen die het aandurven om ver "van huis" een ruig stuk grond te kopen om daar een bestaan op de bouwen. Moed, vertrouwen, ideeën, bouwmateriaal, brocante's en elkaar ...... et voila!!! Een goddelijke plek, en lekker hoog zodat het er altijd een beetje waait. De 2-persoons gîte is te huur en ik heb getracht een link te maken, maar dat lukt me niet. Er komt iets heel raars naar voren. Thuis maar eens aan een cyberkind vragen.
In ieder geval zijn we gistermiddag de berg afgeweest naar het dorpje Minerve. In m'n gehuurde Renaultje, het ding doet me  aan 35 jaar geleden denken. Ik had toen een knalgeel Renaultje4 had, waarin ik mijn jonge volkje naar school bracht. Hij werd door een buurmeisje steevast het "Granolletje" genoemd. Ik ben er nooit achter gekomen waarom ze het autootje zo noemde. 
Hier in Frankrijk vind je af en toe nog een verstopt exemplaar
En ik ben er nog steeds weg van, net als van een 2Cheveaux!

Goed naar Minerve dus. Er loopt een diepe kloof, waar de rivier de Cesse doorheen stroomt. Aan de ene kant hiervan ligt het dorpje Minerve tegen de rotsen opgebouwd
en aan de ander kant liggen ruige rotsen
Het dorpje zelf heeft smalle straatjes en doorkijkjes
En ik heb helemaal een vakantiegevoel. Ik ben dol op deuren, luiken en hekken en kijk eens naar deze kleur! Ik vond hem overal in het dorpje terug. Als een soort Herengracht groen, Zaans wit of Brabants geel. Je zou hem zo verwerken in een quilt!
En zo zwerven we het plaatsje door
Waar deze twee dorpelingen ons op een toch wel heel goed idee brengen :-)

Het is heerlijk om zo rustig en ongestoord te zitten bloggen! Zelfs als het niet over quilten gaat!

Fijne dag! Ik ga weer aan de slag. De Nieuwsbrief is aan de beurt!
4 opmerkingen:

Sabine.v zei

Je vertoeft in een groene bergachtige streek en met mooie plekjes hier en daar. Toen mijn kinderen nog klein waren, hebben we ginder een ezeltocht gedaan van 10 dagen. De rust en de gezonde lucht zijn zalig en nadien zal je er weer tegenaan kunnen. Goeie vakantie nog!

KijkDaarIs zei

oh wat is het mooi daar...en van die luikjes zoek ik nog...passen die niet in je koffer???...;0)
en zo'n lekker ijsje gaat er altijd in...lekker van genieten!!!

Phyllis zei

Wat een heerlijk blogje, krijg er echt een vakantiegevoel bij!

Anoniem zei

Ja het is een heerlijke streek.Wij hebben er net een paar weken doorgebracht en dat was niet voor het eerst.Wij waren in een commune van Cesseras.Gelukkig is het weer er nu beter.Groeten Carlien.