zondag 1 januari 2012

91, een quilttop, Amsterdam en 2012

In december heb ik mijn 91 jarige moeder te logeren gehad. Niet zomaar een paar dagen, maar bijna 4 weken. Ik kan  niet anders zeggen dan dat we allebei genoten hebben. Het leven was in die tijd uit de stroomversnelling waar ik meestal inzit en m'n pad was smal. 
's Morgens rustig op gang komen? Ik was het helemaal verleerd! Boodschappen doen? Altijd even snel tussendoor, nu heb ik de HELE Albert Heijn gezien! En de Jumbo en de Dekamarkt, want ze vindt alles leuk. En dan elke avond eten koken, ik wist bijna niet meer hoe het moest! 
Mijn positieve, jong van geest, oude (wat is oud?), gezellige moeder maakte mijn dagelijkse leven helemaal anders en dat was heel aangenaam. 
We zaten samen achter in de "cottage", terwijl ze toekeek hoe ik hieraan bezig was.
En zo is de quilttop afgekomen en .... gesandwiched:)
Het quilten kan beginnen. Dank je wel mam voor een maand die rust in m'n best wel drukke leven, waar ik echt aan toe was en waarin ik bezig kon zijn met een voor mij zo favoriete bezigheid!! 

Een andere favoriet is de winkel in Amsterdam. Ik was er een poosje niet geweest en had weer een heerlijke werkdag met Elsbeth. 
Dit zien we bijvoorbeeld nooit in Zutphen:)
En lapjes:
 lapjes
lapjes
en nog meer lapjes altijd geweldig! Er is een stapeltje mee naar huis en een start met een nieuwe quilttop is gemaakt:)
Verder ook nog
quilts en quiltjes
De "Driehoekjes en Ruitjes Quilt", hij blijft leuk. 
Zoals ook het naar buiten kijken!
Lekker thuis nog nagenietend met een kop thee, 
wens ik iedereen een geweldig 2012!!!

17 opmerkingen:

Ineke Hulzebos zei

Ik wens je ook een gelukkig, gezond en relax/ceatief 2012. Heerlijk om te lezen, dat je zo'n plezier hebt gehad met je moeder. Groetjes Ineke Hulzebos (Apeldoorn)

Anoniem zei

Voor jou en je dierbaren ook een fijn 2012 en wat een rijkdom had jij in december in huis,
Gr. Marianne

Wieke van Keulen zei

Petra, ook voor jou een geweldig 2012, met een goede gezondheid, veel geluk en veel creativiteit en zo nu en dan een beetje rust.

Berna zei

Wat goed dat jullie zo een maandje bij elkaar konden zijn en dat je weer weet hoe je moet relaxen. Voor jou, je gezin en je moeder de allerbeste wensen maar vooral een goede gezondheid!

Sabine.v zei

Leuk om al dat positief nieuws te lezen. Een gelukkig samenzijn met je moeder.. het onthaasten en genieten van je lapjes.. in één woord wauw! Daar droom ik van. Ik wens jullie en jullie familie en vrienden een leuk nieuw jaar en een goede gezondheid!

neeftje zei

Heerlijk genieten! Allebeste wensen voor 2012!

christine zei

oh Petra wat heerlijk dat je zo,n super maand met je moeder hebt gehad.( Zou er alles voor doen om dat ook weer te kunnen doen !)
en ja dan Amsterdam het blijft toch voor mij de stad hoor! ik mis het nog steeds. een fijn creatief jaar gewenst en ik hoop weer naar zutphen tekomen dit jaar dat moet lukken toch?

christine

Else zei

Zo te lezen een heerlijke maand, voor jou ook de beste wensen voor 2012. FIjne dag, Else

The English Romantic zei

Hello Petra,
How wonderful to have so long with your Mother, a real treat!!
Your quilt top is wonderful, such lovely colours to brighten a dull day.
I am working on another book with the fabrics that I bought from you at Cowslip, it's nearly finished so I'll email you some pictures soon.
Have a Very Happy and Creative New Year.
Angela.x

Guusje, zei

Wat een heerlijke tijd hebben jullie gehad, vond het erg leuk om jullie samen te zien in december toen ik in Zutphen was. Mooie top heb je gemaakt en verder laat je ook weer prachtige dingen zien. Ook voor jouw en je dierbaren een goed, gezond en heel creatief 2012 gewenst.

Supergoof zei

Hoi lieve Peet, jij ook een heerlijk 2012 toegewenst!

Lucy zei

Alle beste wensen voor 2012 Petra, en wat en fijne tijd heb je samen met je moeder gehad. Je quilt is echt prachtig geworden zeg!

Hester zei

Wat een heerlijk tijd hebben jullie samen gehad. Beste wensen voor 2012.

Ineke Marijnissen zei

wat heerlijk voor jou en je moeder, zo een maandje weer eens achter komen hoe het ook kan!
Voor jou je moeder en je gezin een heel gelukkig en gezond en quilterig jaar gewenst
Ineke Marijnissen

Phyllis zei

Petra, jij ook een inspirerend, gelukkig en gezond 2012 toegewenst!Wat een supermaand is december voor je geweest, met ook nog zo'n mooie quilt als resultaat. Prachtige kleuren, ook. Door allerlei omstandigheden een tijd niet bij jullie geweest, hoop dat snel weer te kunnen doen.

Maureen zei

LOVE your sandwiched quilt! Thanks for the tour of the quilt shop in Amsterdam. Enjoyed hearing about your mother. All the best in 2012!

Karen zei

The medallion quilt is very nice. Nice colors, design, and fabric.