dinsdag 10 december 2013

Voorbereidingen

De Kerstboom staat. Een lief bescheiden boompje. Even had ik nog de gedachte: dit jaar maar niet? Maar met de kleindochters op bezoek was die gedachte snel verdwenen en de boom zo aangeschaft :-)
Het jaarlijkse gevecht met de snoertjes van de lampjes hebben 
we ook weer gehad. 
Wat een ellende! En op zo'n foto zie je ook niets, want het waren er 80! Elk jaar als ze uit de "Kerstspullendoos" komen zitten ze, ondanks het zorgvuldig oprollen in januari, toch weer ongenadig in de knoop en doet zeker de helft het niet meer. En ... zoals elk jaar heb ik de strijd maar weer opgegeven en ben een nieuw snoer gaan kopen. 
 
Van al die lampjes blijf ik genieten. Het kunnen er niet genoeg zijn, zo door het hele huis. Net als van de mistletoe overigens, die het hele jaar blijft hangen en dan met kerst stoffig in de open haard verdwijnt. Op de foto hangt de struik van vorig jaar nog. De nieuwe is in aantocht!
Heerlijke maand december! Waanzinnig druk, maar ZOOOO GEZELLIG!

Eigenlijk was ik van plan geweest blok 2 van King George III te maken afgelopen weekend! 
De stofjes liggen klaar en de mallen zijn getekend. Dat moet dan nog maar even wachten.
Wel heb ik voor de winkels Amsterdam en Zutphen een leuk eenvoudig project bedacht: het "Tussendoortje", naar de de quilt Promised Land van Paula Barnes. Het was ook Paula, die met dit idee kwam toen ik haar in Houston ontmoette en zei, dat ik dit zo'n geweldig patroon vond. Elke maand sturen we een pakketje met allerlei verschillende stofjes + achtergrondstof en maak je een stukje van de quilt.
Rood is voor Amsterdam en donkerblauw voor Zutphen.
Meer informatie volgt binnenkort.
 
Fijne dag!

 

5 opmerkingen:

Phyllis zei

Ziet er gezellig uit! Zonder boom lijkt misschien een goed idee op het moment dat je inderdaad weer met die lampjes moet vechten, maar ik denk dat als je het niet doet, je het uiteindelijk toch gaat missen. Geniet ervan!

Hermien Dave zei

Gezellig je huis weer in kerstsfeer, ik moet nog :(

Hele fijne feestdagen :)

Liefs Henk en Hermien

Hubertine zei

Een Kerstmis zonder boom......foei...dat kan toch niet! Het ziet er geweldig gezellig uit! Geniet ervan!

carina zei

Haha heb smakelijk om je lampen verhaal gelachen zoooooo herkenbaar pokke lampjes! Maar ooooohhh zo gezellig tuurlijk nooit een boom overslaan. Ben weer beniewd wat je nu weer hebt bedacht voor bom.

GRANNY'S HOUSE zei

Een en al gezelligheid en ja, met kleindochters moet je wel een boom hebben, ons spookje van bijna 8 maakt er altijd hele verhalen bij en dan verandert onze kerstboom al heel snel in een sprookjesboom.

Groetjes
Ines