zondag 29 juli 2012

Chintz Medallion Quilt

Tussen de bedrijven van het runnen van m'n mini-camping door, is het vorige week toch nog even gelukt bij Esther langs te gaan. Zij had de top van de "Chintz Medallion Quilt" klaar en ik heb hem opgehaald voor de foto!
Hij is echt schitterend geworden. De maat is ongeveer 2x2m. Het patroon is hier te downloaden en de stoffen kun je in onze webwinkel vinden. Een pakket is in de maak en vanaf volgende week verkrijgbaar. Eerst moeten er wat foutjes uit de beschrijving worden gehaald! Ik ben daarom blij, dat we de "physieke" quilt hebben gemaakt. Zo'n kleine 180 vierkantjes moesten worden bijgesneden en ook bij de grote driehoeken om het middenpanel klopte iets niet. Dat wordt anders dan het plaatje op het patroon aangeeft.

En kijk wat er gebeurt als je een grote quilt probeert op te vouwen en hij héél even over de grond sleept :-) Het is overal hetzelfde!


Hier zie je de "Fleur Rouge" op de afwerkbies na bijna klaar. 

Hij/zij is gemaakt met stoffen uit de gelijknamige collectie van Anna Griffin. Naast "The Fleur Rouge" hebben we van haar ook de Camilla, Haven, Honoka en Palmer collecties in de winkel. Het is helaas nog niet gelukt om deze stoffen in de webwinkel te zetten, maar daar wordt aan gewerkt.
Ik hoop, dat volgende week de mallen van Kathy Doughty binnen komen! Ik heb een plannetje met de Honoka stoffen! 

Intussen is het jonge volkje weer vertrokken. 't Is stil in huis en tuin. Ik ga vandaag maar wat afleiding zoeken in het zetten van de rand om m'n "frisse" quilt!   

Fijne (zon)dag!6 opmerkingen:

Supergoof zei

Keigezellig, een familiecamping in eigen tuin.
Ongetwijfeld is het nu het lieve grut weer naar huis is, rustig, maar 't is ook wel lekker om ongestoord weer met lapjes bezig te zijn. En je zult vast veel binnenpretjes hebben.
Fijne dag vandaag!

Annelies zei

Fijne zondag ! Het is genieten van al je foto's !

Guusje, zei

Wat een prachtige tops laat je allemaal zien en ik geloof zeker dat het ineens stil is. Gelukkig hebben we een geweldige hobby.

Margot zei

Nou , ik kom er aan , hoor !
Om de mooie quilts te bekijken , door jouw
mooie foto's krijg ik inspiratie , en
wat zit er een ' ondeugend' baaltje WOL
op
de quilttop , ! de oogjes , ze zijn 'verstopt' !

Een goeie quiltdag vandaag !!!

Ineke M zei

alles weer in rust, nou ja!!
leuk om zo een week met je kleinkinderen te kamperen
mooie quilts weer maar ben toch heel benieuwd naar de rand die je om je "frisse"quilt gaat zetten en je plannetje met de honoka stoffen
fijne zondag
Ineke

Anoniem zei

They are beautiful quilts/patterns with such lovely fabrics.