dinsdag 8 januari 2013

Even "van de stoep" met Kim en Amy

Mijn passie voor 17e, 18e en 19e eeuwse reproductiestoffen weerhoudt me er niet van om ook hiervan te genieten :-)

De vierkantjes en driehoekjes op de bovenste foto zijn gemaakt uit de collectie "Gipsy Caravan" van Amy Butler. Ze worden verwerkt in een quilt voor m'n nieuwe boek voor Quiltmania, dat eind april tijdens de Pour l' Amour du Fil in Nantes uitkomt. De deadline nadert met rasse schreden en (misschien hoort dat erbij?) ik ben nog niet helemaal klaar!
Van de vrolijke stofjes fleur ik wat op, want echt, "de stoep af" kom ik even niet. Een rondje met 't hondje, dat is 't. En bloggen heb ik eigenlijk ook geen tijd voor, maar dit zag er zo gezellig uit nu het buiten zo somber en grijs is, dat moest even op de foto. 
Het tweede plaatje is overigens het begin van het eerste blok van de Flower Pots van Kim McLean. Tijdens een snel kopje koffie / thee / boterhammetje gaat er weer een rondje op!!

Toch nog even dit:
De Pour l' Amour du Fil in Nantes gaat dit jaar echt SUPER worden.
Het is de 150ste verjaardag van de Jane Stickle - Dear Jane quilt! Er gaan geruchten, dat de "echte" Jane uit het museum geëxposeerd  gaat worden! Zeker is dat Brenda Papadakis, de auteur van het Dear Jane boek, herself aanwezig is en er 100 Dear Jane quilts vanuit de hele wereld te zien zullen zijn!!

Ik ga weer aan de slag!
Fijne dag vandaag!
 

10 opmerkingen:

Judith zei

Oh ik weethet van Jane en dus stappen lz'tje, Ineke en joke vij elkaar in de auto en sturen wij naar Nantes! Zitten in hetzelfde hotel als bep en Gerda, leuk leuk. Mooi die felle kleuren, komt daar ook eens een bom mee? Dat zou wel leuk zijn om eens buiten het (letterlijk) oude vertrouwde te stappen. Fijne dag en suc6 met de deadline.

Annelies zei

Heel veel succes. Mooie stoffen !
Ik vertrek straks weer naar Amsterdam. Gezellig !
Ja, en de Dear Jane, ik weet er alles van en quilt ieder vrij minuutje.

Annemarie zei

Dat heb ik nu ook, blij worden van vrolijke stoffen. Wat leuk een nieuw boek! Ben erg benieuwd! Ik ga ook naar Nantes met Marcha en hoop je daar dan zeker te ontmoeten. Heel veel succes met alle drukte rondom je boek! Groetjes, Annemarie

Anoniem zei

Mooi Petra, we hebben er een stukje van gezien in het echie, vrolijke kleuren, echt iets anders.

Ben benieuwd naar je boek.

Liefs Hermien

Kathie zei

love the choices for the Flower Pots block.
good luck with the deadline for the book
keep us posted I am sure I will NEED the book!
Kathie

betty prins zei

heerlijk vrolijkmakende stofjes!!
Ik verheug mij ook zo op Nantes, hotelletje is al gereserveerd, ik quilt mij gek om Jane af te krijgen en dan al die mooie boeken die daar ten doop gehouden worden, Petra ik kijk er nu al naar uit, hoewel, eerst nog 'onze' expositie in Overschie!

Guusje, zei

Wat geweldig een nieuw boek, wat jammer dat ik niet naar Nantes kan het lijkt me een hele belevenis om 100 Dear Janes te zien en ook nog de echte.

Monica zei

Super leuk! ik kijk uit naar je boek, kan helaas niet naar Nantes komen maar zal zeker de verhalen wel horen(lezen)

Unknown zei

Ha Peet,Wat leuk dit blog. Zo kan ik je toch volgen. xmim

Anoniem zei

naar nantes gaan stond ook op mijn lijstje dit voorjaar maar helaas kan ik niet want eind december heb ik 2 herseninfarcten gehad en een hersenbloeding.nog veel te vermoeiend helaas..... alles was al geregeld ik heb mijn dj ook opgegeven om ten toon te stellen maar nog niets gehoord. spannend.
ik ben ook heel benieuwd naar je nieuwe boek , ik ga er van uit al kan ik nu nog niets doen dat dat weer ooit gaat gebeuren, kom ik snel naar je winkel voor het boek, het zal vast prachtig worden...
wens je een hele fijne tijd in nantes toe!