woensdag 26 december 2012

Zomaar een 2e Kerstdag

Het is heerlijk 2e Kerstdag en ik speel een beetje rond! Gisteren lag de mistletoe van vorig jaar klaar om opgestookt te worden.
't Vuurtje brandde lekker, toen ging de tak er in  .........
Jeetje wat brandt zo'n droge bos!
Verder ben ik aan het quilten
en heb tussen de bedrijven door met de Mariners Compass mallen op de naaimachine een blok gemaakt! Geweldig! Alles paste precies! 
Nu nog een achtergrond en een verder plan. Ik denk, dat het een medaillon quilt gaat worden. Maar misschien maak ik er wel een stuk of wat en zet ze op de punt. Daar zal ik nog eens rustig over na gaan denken :-)
Er is zoveel leuks te doen. Een van m'n (andere) passies zijn poppenhuis-miniaturen. Ooit ben ik met een poppenhuis begonnen, maar het nam me toch te veel ruimte in beslag. Daarbij stond het op een tafeltje en was het voor de kleindochters van toen 3 en 2 jaar een constante kwelling om er niet mee te mogen spelen, er zelfs niet aan te mogen komen. Mij te lastig en het gevaarte is naar boven verhuisd. Ik ben overgegaan op de "kijkkasten" en die bevallen me prima. Ze zijn minder kolossaal en er zit een raampje voor. Wat het afstoffen van al die priegeldingen, niet echt m'n ding, heel wat vereenvoudigd!
Hier zie de keuken, die in de keuken staat. Kleindochter is bij oma op bezoek en ze zijn samen aan het bakken, terwijl buurvrouw langskomt met de laatste dorpsroddels. 
In de keuken staat een heuse AGA! Schaal 1:12! 't Is een moppie! Wie weet staat er ooit in mijn "echte" keuken zo'n prachtig apparaat. Eerst nog wat aanpassingen, 't een en ander verbouwen, dan ook meteen maar de vloer er uit slopen ...... laat nog maar even zitten tot ik wat beter in m'n tijd zit! Voor nu geniet ik nog wel even van dit kleine ding of van deze grote :-)
Ik ga ook verder genieten van deze heerlijke rustige 2e Kerstdag. Beetje spelen met m'n lapjes, wat quilten en ......... nieuwe plannetjes maken!
Over nieuwe plannetjes gesproken. In het nieuwe jaar hebben we iets wel HEEL erg leuks in 't vooruitzicht! Reiko Kato heeft de nieuwe Mystery Quilt voor Quiltmania ontworpen!  Hier zie je een kleine preview, want er mag nog niks verraden worden!
Wat ik wel mag vertellen is, dat de kant en klare pakketjes bij ons te koop zullen zijn vanaf ongeveer half januari! Geen gezoek naar stofjes, Reiko's keuze (wie de cursus van haar gevolgd heeft in april, weet hoe prachtig haar pakketjes samengesteld zijn) en precies genoeg om elk blok van deze echte Reiko Mystery Quilt te maken.
Houd de website en het blog van de winkel in de gaten, zodra er meer bekend is, melden we het!!

Fijne 2e Kerstdag!

7 opmerkingen:

Elisabeth zei

Wat een gezellig logje...leuk kijkkastje en het kompas is prachtig! Fijne dag, Elisabeth

Berna zei

Ook voor jullie een fijne tweede kerstdag!

Martine zei

Wat een leuke Mysterie. Vast veel appliceerwerk.
Ga er vast tijd voor reserveren.
En je keukentje is geweldig. Wat ben jij toch een duizendpoot.
Fijne dag.

Annelies zei

Geniet van tweede kerstdag. Hier kennen ze dat niet en hebben we vandaag gewoon boodschappen gedaan. Ik zit lekker wat te borduren en te quilten en geniet van een knapperend haardvuur. A bientot !

Guusje, zei

Wat een mooie mariners compass en het poppenhuis helemaal geweldig. Ik kijk uit naar de nieuwe Mysterie en hou het blog in de gaten. Fijne dagen.

Anoniem zei

OOOOOOOOOOOOOHHHHHHHHHHH ,die schoorsteenrook kwam dus van jullie.
Wat leuk om zo'n kijkkastje weer te zien,maar laten we daar nu maar niet aan beginnen ,eerst een HELE mooie quilt doorquilten.

knuf Es(ther)

Heleni zei

Hallo Petra,
Ach wat een schattig mini keukentje.
Ik wist niet dat je daar ook graag aan werkt. Zo heb ik eigenhandig een huis gebouwd. Een beetje shabby frans maar dan 'netjes' zeg maar.
Ik voel aan m'n water dat ik de nwe mysterie in de Quiltmania van Reiko (misschien) ga maken. Eerst nog de mysterie van Yoko afmaken.
Ben zeer benieuwd naar de nieuwe mania.
Fijne jaarwisseling.

gr.Heleni, Zelhem