woensdag 31 oktober 2012

Quilt tentoonstelling en shoppen

Een van afgelopen dagen, tussen het werk door, toch nog tijd gevonden om de Tentoonstelling hier in Houston te bezoeken. Al had ik er een heel aantal van gezien, de "Quilts de Legende" van het Franse Quilters Gilde blijf ik prachtig vinden.
Stuk voor stuk reproductie hoogstandjes. Ik zal wat foto's laten zien van quilts van Marivon, Marmion, Christine Imbaud, Dominique Husson, Marie-Joseph Veteau, Agnes Carretier Ghislaine Lucas en meer!
Kijk met een rand van Den Haan & Wagenmakers :-)
Wat vind je van deze reproductie van een antieke top (ligt bovenop), die deze quiltster bij Mary Koval kocht! Ze wilde hem doorquilten, maar bedacht dat een reproductie maken en de top "heel" laten leuker zou zijn.
Het resultaat is verbluffend!
En dan ook helemaal in Houston, de prachtige quilt van een landgenoot. Er zijn er meer! Daar ga ik morgen heen.

Quilt Market is inmiddels afgelopen en ik heb werkelijk schitterende stoffen gevonden. Ongeveer vanaf januari gaat het binnenkomen, Marcus Brothers, Moda, Windham etc. 
En .... we starten in januari met nieuwe BOM's. Ik heb een paar heel leuke gevonden. Een ervan is de nieuwe BOM van Reiko Cato voor Quiltmania. Hier alvast een preview ("voorkijkje") van de stoffen, die ze gaat gebruiken. Ik heb ze gezien en ze zijn helemaal SCHITTEREND! 
Ook de displays in de stand waren om van te snoepen :-)
Paul en Karen Styles van Somerset Patchwork heb ik ook ontmeot, samen met de "echte" King George :-)
Van de quilt Queen Square hebben we al een hele poos het patroon "in huis". Op de foto bij het patroon, is de quilt niet zo spectaculair, maar in het echt ............
M'n handen jeuken!!!

Na al dat moois waren er twee "vrije" dagen. Tijd om te shoppen. Nou dat kun je hier! En zeker als je met twee Françaises op stap bent!
Ik geniet enorm en ga nu naar de "Preview Night" van 't International Quilt Festival. Eens kijken wat er daar allemaal voor nieuws te vinden is!

Have a nice day!


5 opmerkingen:

Every Stitch zei

Love the hexagon quilt and the border print is beautiful! Thanks for the post

Anoniem zei

Ben Jaloers.

Wat mooi, en wat fijn dat je ons mee laat genieten.

groet Hermien

Gert zei

Wat een heerlijke tijd heb je gehad, en wat veel moois laat je ons weer zien. Ik ben benieuwd wat voor mooie stoffen je weer binnen gaat krijgen.

Dawn zei

Great post and pictures. Love all the hand work.
Wonderful to see!

Monica zei

Wow, wat laat jij veel schitterends zien... inderdaad gaan ook mijn handen jeuken...