donderdag 2 augustus 2012

Wat een dag!

Hij begon met hoofdpijn en misselijkheid. Zou ik nou ook een "zomergriep" krijgen? Dus maar een kopje thee in plaats van m'n morgenshot koffie, een beschuitje, een paracetamolletje en een beetje rustig aan. Leuk voor een uur, maar dan beginnen de doe-duiveltjes zich te roeren. De collectie Honoka van Anna Griffin was binnengekomen en ik had een stapeltje fat quarters uit de winkel meegenomen.
Op de achtergrond van de foto kun je zien waar ze voor bestemd zijn, de Sunburst blokken van Kathy Doughty! Een mallenset had ik al en hiermee was het snijden echt een fluitje van een cent. Alles paste perfect, hup achter de naaimachine en zie hier m'n eerste blok :-)
De cirkel in het midden was even priegelen, maar kwam er uiteindelijk toch helemaal mooi in. 

Daar bleef het even bij, want de plicht in Zutphen riep. 
Over krap 2 weken vertrekken we richting het "Festival of Quilts" in Birmingham en er moet nog een hoop gebeuren! Er zijn dingen die ik gewoon niet ver van tevoren kan doen. Zo werkt m'n geest niet. En ik wil ook altijd iets nieuws meenemen. Dat bedenk ik nooit maanden van de voren! Dus moeten er nog:  foto's gemaakt en besteld, een  werkbeschrijving + vertaling komen en er moet gesneden en gevouwen worden, dan pas kan het project de dozen in.
Verder moeten de fat quarter bakken er natuurlijk om te smullen uitzien en dat vraagt altijd tijd en aandacht.

Maar goed, toen m'n blok af was ging ik dus richting Zutphen. En daar stond in de kast Christmas Fun van Lynette Anderson voor Lecien.  En ...... haar nieuwste boek Stitch it for Christmas. Het is een schitterende collectie, ik was er zowaar van ondersteboven!
Er is een "free download" patroon, dat je hier kunt vinden.
De maat is 61" x 61" (158cm x 158cm). Is 't geen snoepie?

Voor iedereen een fijne dag!


4 opmerkingen:

Elsbeth zei

Geweldig werken met de mallen, wat een leuk blok is dat geworden!!
Gelukkig hebben we die stofjes ook in Amsterdam :-)

marianne zei

Wat een mooi blok en dan die stofjes,zou je toch uren door kunnen gaan,of niet :-)))

Anoniem zei

wat een leuk blok Petra, ben erg benieuwd naar de mallen:)

Groetjes Hermien

mieke zei

Ik heb hier even zitten neuzen ... mooi / leuk.
En die minicamping vd kleinkinderen SUPER.